Barsen Logo

Website


Een eigen website, dat is het visitekaartje van een persoon of bedrijf.

Voordat er één gemaakt gaat worden is het belangrijk te weten wat het doel is van zo'n website.

Moet de inhoud regelmatig worden aangepast omdat er wekelijkse acties zijn die erop moeten worden gezet? Of is de webpagina statisch zonder veel gebruikersinteractie?

En welke functies moet de website hebben? Moet er een blog opstaan, mogen bezoekers reacties achterlaten en moet er een contactformulier opstaan?


Smartphones en tablets - Een andere afweging is voor welke apparaten de Website geschikt moet zijn. Een gebruiker is waarschijnlijk niet gecharmeerd als die op zijn smartphone slechts een klein gedeelte van de Web pagina ziet en veel moet scrollen om te begrijpen waar het allemaal om gaat.

Met de tegenwoordige responsive technieken past de Web pagina zich automatisch aan de grootte van het scherm aan. Hiervoor moet in het ontwerp rekening worden gehouden. Dit is meer werk.


Als er regelmatig aanpassingen nodig zijn kan worden gebruik gemaakt van een CMS zoals Wordpress. Een CMS heeft modules die dit mogelijk maken en waarmee de inhoud relatief makkelijk kan worden aangepast.

Wordpress heeft wel als 'nadeel' dat het regelmatig moet worden ge-update. En het is een systeem waarop ingelogd moet worden om de inhoud aan te passen.

Is de website meer statisch dan kan worden overwogen of dit niet beter kan met een specifiek ontwerp. Dat heeft niet de beperkingen van een CMS systeem, kan makkelijk worden uitgeprobeerd op de eigen PC en biedt in het algemeen meer mogelijkheden.

Het nadeel is wel dat deze pagina in HTML of PHP moet worden aangemaakt. Daar is programmeerervaring voor nodig.


Barsen geeft advies bij het ontwerp van een Website. Barsen kan deze ook implementeren. Met een CMS zoals Wordpress of door middel van een specifiek ontwerp.

Barsen kan ook de aanvraag voor een domeinnaam en de hosting verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.