Barsen Logo

Website


Een eigen website, dat is het visitekaartje van een bedrijf.

Het is wel belangrijk te weten wat het doel is van zo'n website? Moet de inhoud regelmatig worden aangepast omdat er wekelijkse acties zijn die erop moeten worden gezet? Of is de webpagina statisch zonder veel gebruikersinteractie?

Welke functies moet het dan hebben? Moet er een blog opstaan, mogen bezoekers reacties achterlaten en moet er een contactformulier opstaan?


Als er regelmatig aanpassingen nodig zijn kan worden gebruik gemaakt van een CMS zoals Wordpress. Een CMS heeft modules die dit mogelijk maken en waarmee de inhoud relatief makkelijk kan worden aangepast door de eigenaar.

Wordpress heeft wel als 'nadeel' dat het regelmatig moet worden ge-update. En het is een systeem waarop ingelogd moet worden om de inhoud aan te passen.

Is de website meer statisch dan moet worden overwogen of dit niet beter kan met een specifiek ontwerp. Dat heeft niet de beperkingen van een CMS systeem en biedt in het algemeen meer mogelijkheden. Het nadeel is wel dat de eigenaar de website niet zelf kan aanpassen.


Smartphones en tablets - Een andere afweging is voor welke apparaten de Website geschikt moet zijn. Een gebruiker is waarschijnlijk niet gecharmeerd als die op zijn smartphone slechts een klein gedeelte van de Web pagina ziet en veel moet scrollen om te begrijpen waar het allemaal om gaat.

Met de tegenwoordige responsive technieken past de Web pagina zich automatisch aan de grootte van het scherm aan. Hiervoor moet in het ontwerp rekening worden gehouden. Dit is meer werk.


Barsen geeft advies bij het ontwerp van een Website. Barsen kan deze ook implementeren. Met een CMS zoals Wordpress of door middel van een specifiek ontwerp.

Barsen kan ook de aanvraag voor een domeinnaam en de hosting verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

In een recent artikel in nu.nl wordt gesteld dat de meeste websites uit het MKB verouderd zijn, ze zijn gemiddeld 4 jaar oud. De gemiddelde prijs voor een website komt op € 1982 en de gemiddelde hosting op € 40 per maand. Barsen kan een oplossing leveren die veel goedkoper is.