Barsen Logo

Beveiliging


De administratie computer (zie hardware) moet altijd goed werken.

De eerste prioriteit is ervoor te zorgen dat de kans dat er iets fout gaat zo klein mogelijk is.

De tweede prioriteit is ervoor te zorgen dat als er iets fout is gegaan deze computer zo snel mogelijk weer hersteld kan worden.


Een computer kan jaren mee maar de harde schijf is het zwakke punt. Bij dagelijks gebruik wordt het aanbevolen om de computer om de drie à vier jaar te vervangen.

Een andere oorzaak van problemen kan schadelijke software zijn. (Virussen)

Preventieve maatregelen om de computer zo veilig mogelijk te houden is door alleen die programma's te installeren die ook echt nodig zijn. Natuurlijk moet ook het besturingssysteem up to date worden gehouden.


De gegevens zoals correspondentie, facturen, offertes etc. moeten worden geback-upt. In het algemeen is de grootte van deze bestanden beperkt en kunnen makkelijk opgeslagen worden door de (gratis) online back-up software met een capaciteit van 2 GByte. (Zie Software)


Om de gegevens makkelijk terug te kunnen zetten wordt aanbevolen de gegevens op een centrale plaats onder één map (met sub mappen) op te slaan. Hierdoor hoeft er maar één folder geback-upt te worden.


Valt de computer toch uit dan moet deze weer snel werkend gemaakt worden.

Zorg ervoor dat alle originele DVD's met software en licentiesleutels beschikbaar zijn. Vraag bij de aanschaf van de computer ook de DVD met Windows. (Als de harde schijf stuk is kan het systeem daarvan niet hersteld worden)

De email moet met het IMAP protocol worden aangemaakt. Hierdoor blijven de berichten op de server van de provider.


Een nieuwe computer of de computer met een nieuwe harde schijf moet volledig werkend worden gemaakt voordat de back-up wordt teruggezet. Eerst moet alles werken, inclusief de email.

Zorg er dus voor dat de gebruikersnamen, wachtwoorden en andere instellingen van de belangrijke accounts (zoals die van de back-up voorziening en het email adres) ergens buiten de computer beschikbaar zijn.