Barsen Logo

Hardware en netwerk


Computer De hardware moet zo simpel mogelijk worden opgezet. Hoe complexer de configuratie en hoe meer toepassingen er op draaien hoe groter de kans op problemen.

Barsen beveelt aan om een aparte eenvoudige computer te gebruiken voor de administratie. (Bv een Intel i3, 500GB HD, 4 GB ram, onboard video, W7 professional of vergelijkbaar)

Deze administratie computer is krachtig genoeg om de administratie bij te kunnen houden.


Computer

Deze computer kan samen met een één of meerdere andere computer(s) gebruikt worden waar alle niet administratieve programma's op draaien.

Meestal is dit een computer die door meerderen wordt gebruikt en de populaire programma's heeft zoals spelletjes, facebook, skype, instagram, picasa, spotify etc.

De beste aanpak is om van de administratieve PC dagelijks automatische back-ups te draaien zodat die in geval van nood weer snel kan worden opgezet, eventueel met een vervangende computer.


Netwerk

Van deze twee computers is de administratieve computer een desktop, de andere computer(s) kunnen laptops of desktops zijn.

Zijn er twee desktop computers dan kunnen die met het delen van het bureaublad ook bediend worden met één toetsenbord, muis en monitor. Hiermee kan door een enkele muisklik tussen de computers worden geschakeld.

De twee computers kunnen ook op één monitor aangesloten worden. (De meeste monitoren hebben meerdere ingangen) In dat geval heeft dan ieder computer zijn eigen muis en toetsenbord.


De folders van de administratieve computer worden niet gedeeld, geen enkele. Uitwisseling tussen de administratieve computer en de andere gaat door middel van het delen van mappen op de andere computer.

De bestanden worden vanuit de administratieve computer naar andere computers gecopieëerd.

Op deze manier is de invloed van buitenaf op de administratieve computer, en dus de kans op problemen, minimaal.