Barsen Logo

Geld tekort aan het eind van de maand? Grip op de inkomsten en uitgaven krijgen lijkt niet makkelijk.

af-bij

Een eigen administratie opzetten zonder de hulp van een computer is tegenwoordig bijna niet meer te doen.

Er is veel te vinden op het web over budgetteren. Er zijn meerdere aanbieders van online huishoudboekjes.

Maar, wat alle aanbieders van huishoudboekjes ook beloven, er moet worden geleerd hoe te administreren. Het gaat niet vanzelf.


Barsen Privé is een programma waarin het opzetten van zo'n administratie stap voor stap gaat. Met duidelijke instructies wordt de werking uitgelegd en kan er na iedere stap naar het resultaat gekeken worden.

Barsen Privé gebruikt bankafschriften om inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven. Al de afschriften van de bank(en) moeten worden ingelezen.

Geld

Van ieder afschrift moet bekeken worden wat voor soort inkomsten of uitgave het is. De afschriften moeten in groepen worden verdeeld. (In Barsen Privé worden dit categorieën genoemd) Die categorieën zijn bijvoorbeeld huishoudgeld, huur, salaris, uitkering enzovoort.

Dat indelen hoeft niet met de hand te gebeuren, voor dit groeperen heeft Barsen Privé handige filters die ze aan de meeste afschriften automatisch toekennen.

Van de afschriften die een categorie hebben worden handige overzichten gemaakt. Zo wordt er stap voor stap zichtbaar waar het geld naar toe gaat (en waar het vandaan komt).


Er is een uitgebreide handleiding voor die gebruikers die eerst willen kijken hoe alles werkt voordat ze aan de slag gaan.

Er zijn in Barsen Privé ook instructies per pagina waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe en waarom een actie gedaan moet worden.

Liever snel aan de slag? Gebruik dan de handige 'Snel starten' instructies. Begin met Barsen Privé te werken en pas de werkwijze geleidelijk aan.

Het doel van dit alles? Maak zo die overzichten die echt informatie geven en waarmee beslissingen genomen kunnen worden zodat de overbodige uitgaven kunnen worden stopgezet.