Barsen Logo

Snel starten met Barsen Factuur.


Voer de hieronder voorgestelde handelingen uit om Barsen Factuur in te stellen. Het is daarna klaar om volledig gebruikt te worden.

Barsen Factuur heeft op ieder pagina een help sectie. Daarin staan alle details die voor die pagina belangrijk zijn. Gebruik die om verdere informatie te krijgen.

 • Menu structuur

  Er zijn horizontale menu's:

  Menu

  En verticale menu's:

  Menu

  De inhoud van het verticale menu hangt af het gekozen horizontaal menu.

 • Administraties

  Maak eerst een administratie aan (hoofdmenu Administratie).

  Vul tenminste de velden Bedrijfsnaam, Adres, Postcode, Plaats, BTW nummer en KvK nummer in. (Dit is door de belastingdienst verplicht.)

  Vul ook de bank en het IBAN nummer in.

 • Sjabloon en factuur layout

  Voeg bij Factuur Layout (hoofdmenu Administratie) de posities in van de adresblokken en voeg een logo toe. Bekijk het resultaat bij 'PDF testen'. Pas de posities aan totdat de layout goed is.

  Kies de uitvoering van de factuur door bij 'Template'voor 'Eenvoudig' of 'Tabel' te kiezen.

  Kies nu voor 'Sjablonen' en maak een sjabloon aan. (In de sjabloon staat tekst die op de factuur komt zoals de leveringsvoorwaarden en betalingscondities)

  Test met behulp van de 'Test PDF' optie totdat de factuur er redelijk uitziet. Bij het aanmaken van de eerste echte factuur kan nog het één en ander worden aangepast.

 • Personen

  Maak tenminste één klant aan (hoofdmenu Personen). Vul tenminste de velden Naam, Adres, Postcode en Plaats in.

  Wordt de BTW verlegd? Vul dan ook het BTW nummer van de klant in.

 • Facturen

  Maak nu de eerste factuur aan. (Let op: Facturen kunnen nooit verwijderd worden!)

  Vul de velden in. Let erop dat de Status op Concept blijft staan. (Als de status 'Concept' is kan de factuur nog volledig aangepast worden)

  Zijn er meer dan 5 regels nodig? Klik dan op 'Opslaan' en er komen weer 5 nieuwe regels bij.

  Moeten er regels verwijderd worden? Maak dan ieder veld op die regel leeg en klik op 'Opslaan'.

  Bekijk nu de concept factuur als pdf door op de knop PDF te klikken.

  Staan de adresblokken en het logo goed? Is de mededeling en zijn de onderschriften ook goed? Zoniet dan kunnen die onder 'Factuur Layout' of 'Sjablonen' aangepast worden.

  De factuur kan als tabel of als lijst worden weergegeven. Ook dit kan worden ingesteld. (Veld 'Template' bij 'Factuur Layout')

 • Kosten

  De bedrijfskosten kunnen onder 'Kosten' worden opgegeven.

 • Rapporten

  Barsen Factuur heeft een aantal rapporten. Daar kan niets worden ingesteld, het is alleen informatie.

  Dashboard

  Hierin staan een samenvatting van de gefactureerde en ontvangen bedragen en de gefactureerde en betaalde kosten. Zo kan in één oogopslag gezien worden hoeveel er nog open staat.

  Bij de geldstroom wordt gekeken hoeveel er in een maand werkelijk wordt ontvangen en uitgegeven.

  Facturen

  Bij facturen staan de gefactureerde bedragen per maand en per kwartaal. Verder geeft deze pagina een overzicht van de openstaande bedragen per klant en een lijst met alle nog openstaande facturen.

  Kosten

  Het kostenoverzicht geeft een overzicht van de gefactureerde kosten per maand, kwartaal en jaar. Er is tevens een overzicht van de kosten per kostensoort.

  Kwaliteit

  In dit overzicht staan welke facturen of kostenpost niet helemaal goed zijn ingevuld. Normaal gesproken is deze lijst leeg.

 • Archief

  Facturen en kosten die betaald zijn kunnen 'opgeborgen' worden. Hiervoor heeft Barsen Factuur voor de meeste onderdelen een archief.

  Administraties, personen (bijvoorbeeld oude klanten), betaalde facturen en kosten kunnen allemaal in het archief gezet worden. Op deze manier blijven de overzichten beperkt tot die zaken die nog afgehandeld moeten worden.

Tip: Nieuw in Barsen Factuur? Open deze pagina in een aparte browser zodat de informatie altijd beschikbaar is.